Verd, blau, blanc, roig....s贸n els colors predominants en la paleta de la topon铆mia de Mallorca.

Altres colors nom茅s apareixen de manera testimonial, per exemple, el groc. Si deixam de banda els malnoms (Can Groc) i els noms de sementers (na Groga) apareix en un sol top貌nim, insegur, compartit i sense continu茂tat. Mascar贸 Passarius registr脿 al seu Mapa General els noms de cal贸 Groc, cal贸 de ses Punxes o cal贸 de sa Parti贸 per a designar una caleta situada entre cala Blava i el cap Enderrocat. Anys despr茅s els informants d'en Cosme Aguil贸 manifestaven coneixer-lo com es cal贸, es calonet o es rac贸 de Can Mercadal.

I aquesta escassa representaci贸 no ser脿 perqu猫 el groc sigui un color absent del paisatge, com podem comprovar ara que ha arribat la primavera i l'esplet de les flors. Per exemple passejar aquest mes d'abril a prop d'un argelagar 茅s tota una experi猫ncia pels sentits de la vista i de l'olfacte, i si ens acostam massa, pel sentit del tacte.

Ser脿 aquest el motiu de qu猫 el fit貌nim sigui tan com煤 ?: s'Argelagar, s'Argelaga, argelagar des Pagos, cam铆 de s'Argelagar, coll de s'Argelagar, puig de s'Argelagar, rac贸 de s'Argelagar, torrent de s'Argelagar, costa de ses Argelagues, rota de ses Argelagues....

Argelagues 1
Argelagues 2