Devora Son Servera, an es puig de Ca s'Hereu, més amunt de sa coma de sa Ruda, hi ha es penyal de Son Lluc; i conten que allà davall hi ha un encantament...

Hi ha indrets que concentren els relats fantàstics. Sovint són llocs on hi abunden els monuments prehistòrics la qual cosa és bastant lògica si pensam l'estranyesa que devien produir antigament aquelles inexplicables construccions de pedres enormes situades als sementers, als boscos, als costers de les muntanyes o sobre els penyals.

Com ens relata mossèn Alcover aquest és el cas del puig de Son Corb, principal protagonista del paisatge que es pot contemplar desde el poble de Son Servera i enclau estratègic per controlar la plana litoral que s'estén entre na Penyal, Pula i la serra de Son Jordi. Aquí es situa el penyal blanquíssim, coronat per una plataforma esglaonada i vigilat en la distància per un talaiot circular, l'escenari perfecte per amagar un tresor.

Com per efecte d'un encantament el penyal i els monuments semblen haver desaparegut, engolits per la garriga i el pinar. Però encara hi són, esperant algun valent que venci la por i aconsegueixi la riquesa custodiada per la serpetota.

Sembla més factible això que veure el patrimoni del puig de Son Corb posat en valor.

 

Penyal de Son Lluc

Penyal de Son Lluc

Talaiot des puig de ses Oliveres

Talaiot des puig de ses Oliveres