Hi ha una família de topònims sonors. Alguns són evidents com sa Campana, sa cova des Renou o sa roca des Renou. D'altres només poden ser descoberts amb l'ajut dels especialistes: el Toro, sa Vaca, es Saluet, es caló des Borgit...Dins aquest grup hem d'incloure el nom d'avui que malgrat el que pugui parèixer no fa cap referència al judici o a la intel.ligència.

El pla des Seny designa un tram de la plataforma costanera que s'estèn entre cala Bóta i cala Virgili, situat just al costat d'una antiga caseta de vigilància marítima, Cal sen Colau. Indret antigament famós per la presència d'una pedra dotada d'extraordinàries qualitats sonores, que vibrava llarga i harmoniosament quan era colpejada: la pedra qui Sona.

En homenatge al seu so aquesta pedra era també denominada metafòricament es Seny, mot sinònim de campana en el català antic. Avui es podria rebatiar l'indret com es pla des Poc Seny, que fou el que tingueren els macianers que la llançaren dins mar cap allà dels anys seixanta.

Fa temps que hem perdut el seny, però afortunadament no del tot. Algunes pedres encara sonen com a campanes per les marines de Mallorca.

 

 

 

Pedra qui sona (audio)