No és senzill trobar una cala deserta per passar un capvespre d'agost, quan la població de Mallorca es dispara fins al milió i mig de persones i l'illa sencera sembla transformar-se en una immensa olla a pressió.

Una bona opció la representa la platja de Can Pruaga, a Estellencs, de la qual la guia de platges del Ministeri de Medi Ambient ens mostra una espectacular panoràmica i inclou el següent comentari: "Playa de dificil acceso, más frecuentada por barcos que fondean en la zona que por bañistas".

Hi podem estar d'acord però hem d'afegir que són dues les opcions que tenim per arribar a aquesta platja solitària. La primera la constitueix una còmoda i ampla pista que davalla des de les cases de Can Cerdà, on s'hi arriba pel camí vell d'Andratx a Estellencs, a l'altura del quilómetre noranta-sis de la carretera de la Serra. La dificultat d'aquest accés radica en la possibilitat de topar-se amb el seu gelós propietari, de nacionalitat francesa, i haver-se d'embarrancar en una desagradable discussió.

El segon accés, aquest sí el podríem qualificar de difícil, salva el pas d'en Pruaga i davalla a la mar aprofitant les restes de camins emprats antigament per carboners, pescadors i contrabandistes, avui mig perduts i abandonats de la ma de Déu.

Que cadascú triï la seva opció. A mi no m'agrada barallar-me.

 

Platja de Can Pruaga

es Farallons