El corb marí potser sigui l'ocell més visible de les nostres costes després de la gavina. S'ha acostumat tant a la presència humana que fins i tot se'l pot veure per les roques del Carnatge de Palma completament aliè al soroll emès per la teringa d'avions que entra i surt de l'aeroport de Son Santjoan.

El podem veure en solitari o formant colònies i arreu del litoral trobam calons, coves, esculls, illots, pesqueres o puntes que porten el seu nom. Recordam els següents:


Andratx: es Corb Marí, escull des Corb Marí, pesquera des Corbs Marins.

Artà : Caló des Corb Marí.

Banyalbufar: Colgador des Corbs Marins.

Deià: Punta des Corb Marí.

Felanitx: Racó des Corb Marí.

Llucmajor: Coves des Corb Marí, es Corb Marí.

Palma: es Corb Marí.

Santanyí: Punta des Corb Marí (2), es Corb Marí Fosc.

ses Salines: Illot des Corbs Marins.

Sóller: es Corb Marí.

 

Dels anteriors noms resulta curiós el nom santanyiner per la precisió i el nom solleric per fer referència al nom d'una finca no costanera situada per la zona des Rost segons el treball de Plàcid Pérez sobre Els Topònims del Cadastre de Rústica de 1964.

 

NOTA: al mapa del Cardenal Despuig (1784) hi apareixen dos llocs relacionats amb l'au marina. Es Corb Marí de Palma i la "Playa del corp mari" situada entre el port des Canonge i sa Cova, que es correspon per tant amb la platja coneguda ara com a platja d'en Sales.

ACTUALITZACIÓ (13/08/2019): ens informa Onofre Rullan que la platja d'en Sales és coneguda entre els esporlerins com es Coll des Pi desconeixent-se a què obeeix tal denominació.

 

Corb Marí