A Mallorca es Pontarró designa un pont de poca entitat, que salva un curs d'aigües menor. Trobam aquest nom a Alaró, Binissalem (pontarró de Can Ximarró), Llorito, Llucmajor, Muro (pontarró de ses Puntes), Palma, Pollença (on un pontet sobre el torrent de Son Brull o torrent de Sitges ha donat nom a una possessió), sa Pobla (pontarró d'en Figuera, pontarró de Son Senyor), Santa Margalida, Selva i Sineu.

Alguns eren tan esquifits que han desaparegut sense pena ni glòria. És el cas de es Pontarró que salvava un curs d'aigua quasi imperceptible al creuer dels actuals carrers Major i de Sant Pere de la Colònia de Sant Pere. Eren les aigües que alimentaven la també desapareguda bassa d'en Fesol, a prop del port esportiu.

Imperceptible però no inexistent. I sinó que ho demanin als propietaris que aigües avall de es Pontarró veuen les seves cases inundades en cas de pluges torrencials. Ja ho avisaven els coloniers més vells en veure les noves promocions d'habitatges que es feien sense respectar els terrenys inundables. Quan plogui molt aquestes cases beuran !

 

NOTA: malgrat sembli que parlam d'una altra era encara queden coloniers que de nins han anat d'Artà a la Colònia en carro i han travessat es Pontarró.

 

 

el Pontarró (Pollença)

Creuer dels carrers Major i de Sant Pere on abans hi havia es Pontarró