No és senzill trobar una cala deserta per passar un capvespre d'agost, quan la població de Mallorca es dispara fins al milió i mig de persones i l'illa sencera sembla transformar-se en una immensa olla a pressió.

Una bona opci√≥ la representa la platja de Can Pruaga, a Estellencs, de la qual la guia de platges del Ministeri de Medi Ambient ens mostra una espectacular panor√†mica i inclou el seg√ľent comentari: "Playa de dificil acceso, m√°s frecuentada por barcos que fondean en la zona que por ba√Īistas".

Hi podem estar d'acord però hem d'afegir que són dues les opcions que tenim per arribar a aquesta platja solitària. La primera la constitueix una còmoda i ampla pista que davalla des de les cases de Can Cerdà, on s'hi arriba pel camí vell d'Andratx a Estellencs, a l'altura del quilómetre noranta-sis de la carretera de la Serra. La dificultat d'aquest accés radica en la possibilitat de topar-se amb el seu gelós propietari, de nacionalitat francesa, i haver-se d'embarrancar en una desagradable discussió.

El segon accés, aquest sí el podríem qualificar de difícil, salva el pas d'en Pruaga i davalla a la mar aprofitant les restes de camins emprats antigament per carboners, pescadors i contrabandistes, avui mig perduts i abandonats de la ma de Déu.

Que cadasc√ļ tri√Į la seva opci√≥. A mi no m'agrada barallar-me.

 

Platja de Can Pruaga

es Farallons