Blau √©s el color de l'aigua i de les marines de Mallorca. Per aix√≤ el trobam de manera preferent vora mar: es Blau del Toro (Rafaubetx, Calvi√†), ses aig√ľes Blaves (cala Fornells, Calvi√†), sa regata Blava (na Lliteres, Capdepera)¬† i per aix√≤ tamb√© ha format part del vocabulari dels urbanitzadors: cala Blava (substituint al nom genu√≠ per√≤ poc adient pels ulls de qualsevol promotor, cala Mosques), badia Blava.

Blaus són els gorgs, famosos o no (Gorg Blau, Escorca i Pollença) i els aragalls fossilitzats en la llengua (s'aragall Blau, s'estret del Temps -Santanyí-). Blaves poden ser les construccions sorgides de la ma de l'home: sa pedrera Blava (Binissalem), sa barrera Blava (Solleric, Alaró), sa casa Blava (Sóller).

Sense explicació és que també siguin blaves les pedres (es macs Blaus, sa Vallet -Santanyí) i encara més les capelles, si és que són capelles (sa Capella Blava, Campanet). Estranya resulta com a mínim la seva aparició i la manca de concordança de gèneres en el nom d'un puig (s'Aigua Blau, Son Bauçà -Palma-).

Però per damunt de la resta de consideracions, blau és el color de l'aigua i de les marines de Mallorca.